+Bedrijven in Leiderdorp

Telefoongids Leiderdorp

De gemeente Leiderdorp ligt in de provincie Zuid-Holland. De huidige gemeente telt 26.721 inwoners en heeft een oppervlakte van 12,29 km². De gemeenten Leiden en Leiderdorp worden gescheiden door de rivieren de Zijl en de Oude Rijn.

Leiderdorp telt 33 rijksmonumenten. De gemeente telt erg veel molens die de titel rijksmonument hebben ontvangen. De Achthovense Molen, de Doeshofmolen, de Kalkmolen, de Munnikenmolen en de Zijllaanmolen zijn hier diverse voorbeelden van.  De Zijllaanmolen werd in 1850 gebouwd en dient als grondzeiler. De molen was in dienst tot 1958. De Zijllaanmolen is eigendom van de gemeente Leiderdorp en is niet meer te bezichtigen. De molen wordt echter wel bewoond. De Achthovense molen werd in 1893 gebouwd.  In 1964 werd de vijzel naast deze molen geplaatst. De Achthovense molen is te bezichtigen wanneer deze draait en op afspraak.

Racing Club Leiderdorp (RCL) is de voetbalvereniging van Leiderdorp. De vereniging werd in 1926 opgericht. RCL heeft zowel een mannen- als een dameselftal. Het vrouwenelftal van RCL werd in seizoen 2010/11 kampioen van de hoofdklasse. De voetbalvereniging speelt op het Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp.

Leiderdorpse Sportclub Alecto (LSC Alecto) is de hockeyvereniging van Leiderdorp. LSC Alecto werd op 2 april 1970 opgericht. Tot 1976 gebruikte de club velden van andere clubs. Hier speelden zij wedstrijden en volgden zij trainingen. Vanaf het seizoen 1976/1977 nam het twee eigen velden in gebruik.  In het seizoen 2007/2008 werden twee nieuwe velden in gebruik genomen. Dit zijn een semi-waterveld en een 100% waterveld. In 1995 werden de dames kampioen van de Overgangsklasse A.

De Stichting Leiderdorps museum  werd op 10 januari 1989 opgericht. In het Leiderdorps Museum staat de vroege en recente geschiedenis van de regio en Leiderdorp centraal. De collectie van dit museum bestaat onder andere uit foto's, documenten en maquettes.