+Bedrijven in Goeree-Overflakkee

Telefoongids Goeree-Overklakkee

Goeree-Overflakkee is een eiland in de provincie Zuid-Holland. Het is ook de naam van de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee. Tot eind 2012 bestond Goeree-Overflakkee  uit vier gemeenten. Dit waren Goedereede, Dirksland, Middelharnis en Oostflakkee. De huidige gemeente is op 1 januari 2013 ontstaan. Op het moment telt deze gemeente 48.200 inwoners en heeft het een oppervlakte van 261,25 km². Goeree-Overflakkee was ook de naam van het lokale waterschap op het eiland. Goeree-Overflakkee is meerdere keren getroffen door overstromingen. In 1682 zijn er namelijk 22 personen verdronken bij een stormvloed. In 1953 overleden 481 mensen bij een watersnood.

De Nederlands-Hervormde Kerk van Dirksland is één van de meest gave kerken van Goeree-Overflakkee. De kerk stamt uit de 15e eeuw. De kerk telt in totaal 852 zitplaatsen.

De Dankbaarheid is een korenmolen en rijksmonument in Herkingen. De molen werd in 1841 gebouwd. De molen werd na 1960 ingericht als weekeindhuisje. In 1971 kreeg de molen een nieuwe kap en roeden. De molen is eigendom van de Molenstichting Goeree-Overflakkee.

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Dit meer ligt  tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Het meer is erg populair onder toeristen. Watersport en recreatie is hier voornamelijk erg in trek. De Grevelingen heeft een oppervlakte van 13.872 hectare. Om het Grevelingenmeer is de recreatie erg uitgebreid. Er liggen bijvoorbeeld diverse havens bij Herkingen, Ouddorp, Brouwershaven, Bruinisse en Port Zélande.

Het Streekmuseum Sommelsdijk toont schilderijen en archeologische vondsten op het gebied van landbouw, visserij, scheepvaart en oude ambachten. De Tweede Wereldoorlog, klederdrachten en de watersnood staan in dit museum centraal. In het museum is een oude dorpswinkel en een oude schoolklas. Het museum werd in 1949 opgericht en was een initiatief van A.J. Kruider. Het museum heeft een collectie textiel, mutsen en antieke sieraden. Deze voorwerpen geven een goed beeld van de klederdrachten.