+Bedrijven in Veere

Telefoongids Veere

De gemeente Veere ligt in de provincie Zeeland. De huidige gemeente telt 21.962 inwoners en heeft een oppervlakte van 207,09 km². De stad Veere telt 1650 inwoners. Neeltje Jans is een deel van de gemeente Veere. Neeltje Jans is een voormalig werkeiland. Het werkeiland is ongeveer 285 hectare groot. Vroeger was Neeltje Jans een zandplaat. Het gemeentehuis van Veere staat in de stad Domburg. Domburg telt 1490 inwoners. Op 1 januari 1997 werd de gemeente Veere uitgebreid. Dit gebeurde in 1966 ook al. In 1997 werden de gemeenten Domburg, Mariekerke, Valkenisse en Westkapelle toegevoegd aan de gemeente Veere.

De gemeente Veere telt meerdere vuurtorens en lichtopstanden. De vuurtorens en lichtopstanden zorgen ervoor dat de scheepvaart veilig over het Oostgat gaat. In totaal zijn er drie lichtlijnen.

Westkapelle Hoog is een vuurtoren in Westkapelle. Dit is tevens de grootste vuurtoren van Westkapelle. De vuurtoren werd in 1470 gebouwd. Westkapelle Hoog telt zes verdiepingen. De toren is 53 meter hoog.

Het Noorderhoofd is ook een vuurtoren in Westkapelle. Deze vuurtoren werd in 1875 geopend. Quirinus Harder heeft Het Noorderhoofd ontworpen.

Het Stadhuis van Veere is een stadhuis in de stad Veere. De bouw van dit stadhuis werd in 1477 voltooid. Tegenwoordig is het stadhuis in gebruik als trouwlocatie. Op de eerste verdieping heeft het gebouw namelijk een trouwzaal.

Museum De Schotse Huizen is een historisch museum in de stad Veere. Beeldende kunst, streekdracht en interieur verbonden met de historie van de stad Veere wordt getoond in dit museum. Het museum bevat onder andere een Schotse Kamer. Deze kamer is ingericht in de vorm van een ontvangstruimte en kantoor. In 1950 werden “Het Lammeken” en “De Struys” als museum ingericht. In 1950 werden deze twee beeldenzalen ook voor het publiek opengesteld. In de beeldenzaal van “Het Lammeken” staan de beelden van de heren en vrouwen van Veere.