+Bedrijven in Tholen

Telefoongids Tholen

De gemeente Tholen ligt in de provincie Zeeland. De huidige gemeente telt 25.555 inwoners en heeft een oppervlakte van 254,41 km². De voormalige eilanden Tholen en Sint Philipsland zijn een deel van de gemeente. De huidige gemeente Tholen is in 1971 ontstaan. Dit gebeurde na een samenvoeging van de gemeenten op het eiland Tholen. De gemeenten Oud-Vossemeer, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk en Stavenisse werden op dat moment opgeheven. De gemeente werd in 1995 uitgebereid. De gemeente Sint Philipsland werd namelijk aan Tholen toegevoegd. Het nieuwe gemeentehuis van Tholen werd in 2008 geopend. Op het moment staat het gemeentehuis in de stad Tholen. De stad Tholen telt 7732 inwoners en heeft een oppervlakte van 21,33 km². Tholen heeft een stedenband met Iława. Dit is een Poolse gemeente.

De stad Tholen is erg veel uitbreidingen ondergaan. Er werden steeds meer nieuwe woonwijken en industrieterreinen gebouwd. Sinds 2005 wordt er namelijk gewerkt aan de bouw van de wijk Stadszicht. De Rehobothkerk van de Gereformeerde Gemeente werd in de wijk Stadszicht gebouwd. De bouw van deze kerk werd in 2003 voltooid. Deze kerk heeft een gereconstrueerd historisch Van Oeckelenorgel. Dit orgel komt oorspronkelijk uit Groningen. De Rehobothkerk telt 993 zitplaatsen. Op het moment ondergaat het industrieterrein Welgelegen ook een uitbreiding.

De stad Tholen is een erg toeristisch gebied. Toeristen bezoeken voornamelijk het historische stadscentrum, de Oosterschelde en het Zoommeer. Het recreatieterrein 'de Speelmansplaten' wordt ook druk bezocht. De Speelmansplaten ligt aan de Oesterdam. Men kan hier diverse watersporten beoefenen. De Oosterschelde en het Zoommeer worden voornamelijk bezocht door vogelspotters. Het gebied is namelijk erg vogelrijk.

De Hoop is een korenmolen en rijksmonument in Sint Philipsland. De molen werd in 1724 gebouwd. De molen bleef tot 1969 in bedrijf. In 1972 en 1988 ondering de molen een restauratie. De molen werd in 2010 heropend. De Hoop is op dit moment op vrijwillige basis in bedrijf.