+Bedrijven in Reimerswaal

Telefoongids Reimerswaal

Reimerswaal ligt in de provincie Zeeland. De huidige gemeente telt 21.719 inwoners en heeft een oppervlakte van 243,08 km². De gemeente is op 1 januari 1970 ontstaan. Dit gebeurde na een samenvoegin van diverse gemeenten. Het ging om de gemeenten Krabbendijke, Kruiningen, Rilland-Bath, Waarde en Yerseke.

Yerseke is een dorp in de gemeente. Het dorp telt op het moment 6663 inwoners. Yerseke staat voornamelijk bekend vanwege de mossel- en oesterhandel. Toeristen komen naar Yerseke voor rondleidingen over de oesterputten, de jachthaven en het Oosterscheldemuseum.

Het Oosterscheldemuseum richt zich op de geschiedenis van de plaats Yerseke en de mosselkwekerij. De collectie bestaat uit diverse foto's, documenten, gereedschappen en andere voorwerpen. Archeologische vondsten van een overstroming in 1530 zijn ook te bezichtigen in dit museum.

De Kreekraksluizen zijn sluizen in de gemeente Reimerswaal. Dagelijks passeren honderden schepen deze sluizen. De twee Kreekraksluizen zijn 320 meter lang en 24 meter breed. Men wil een derde sluis bouwen. De sluizen zijn aangelegd als een zout-zoetscheidingssysteem.

De Rozeboom is een rijksmonument in Krabbendijke. De molen werd in 1862 gebouwd. De molen is nu echter buiten bedrijf. De molen was namelijk in bedrijf tot 1947.

Rattekaai is een getijhaven aan de Oosterschelde. De Oosterschelde ligt ten noorden van Rilland. Rilland is een dorp in de gemeente Reimerswaal. De haven werd in de twintigste eeuw vooral gebruikt voor het vervoer van suikerbieten. De haven is tevens een rijksmonument.

Standerdmolen De Hoed is ook een rijksmonument in de gemeente. Deze molen staat in Waarde en werd in 1991 opnieuw opgebouwd. De molen is sinds 1995 eigendom van de Stichting Molen De Hoed. De roeden van de molen zijn ruim 24 meter lang. De Hoed draait op het moment op vrijwillige basis.