+Bedrijven in Hulst

Telefoongids Hulst

De gemeente Hulst ligt in de provincie Zeeland. De huidige gemeente telt 27.615 inwoners en heeft een oppervlakte van 251,09 km². De huidige gemeente Hulst is ontstaan na een gemeentelijke herindeling. Dit gebeurde op 1 januari 2003. In 1970 was er ook een gemeentelijke herindeling. Dit zorgde ook voor diverse wijzigingen.

De gemeente Hulst houdt zich veel bezig met toerisme. De binnenstad heeft bijvoorbeeld stadswallen met stadspoorten, een middeleeuwse water- en landpoort, een basiliek, een 16e eeuws stadhuis en vele andere historische panden.

Lettenburg is een buitenplaats en rijksmonument in de plaats Kuitaart. Kuitaart telt 124 inwoners. In de hal van dit huis liggen lavastenen. Verder heeft het huis een vluchtgang. Deze vluchtgang loopt van de zolder naar de kelder. De kelder is tevens het oudste deel van het huis.

Vogelzicht is ook een rijksmonument in Kuitaart. Deze korenmolen werd in 1865 gebouwd. De molen werd gebouwd door diverse molenmakers. Zij kwamen uit het Belgische Sint Niklaas. De meest recente restaurantie vond plaats in 2003. Sindsdien draait de molen op vrijwillige basis.

In het Streekmuseaum de Vier Ambachten in Hulst draait het allemaal om de middeleeuwen. In de vestingkamer van het museum kan men bijvoorbeeld zien hoe de Spaanse en Staatse soldaten tegen elkaar streden. Men kan hier onder andere een hellebaard, een tamboertrommel, blustrommels en kogels bewonderen. In de tuin van het museum zijn drie werkplaatsen. Dit zijn de travalje van een hoefsmid, een klompenschuur en een vlasschuurtje. Het museum heeft ook een vitrine die is gevuld met vondsten uit de prehistorie. Deze vondsten komen voornamelijk uit de oudste nederzetting van Zeeland. In het museum zijn ook diverse klederdrachten te bewonderen. Bij deze klederdrachten draait het om het Land van Hulst, het Land van Axel en het Land van Cadzand.