+Bedrijven in Woudenberg

Telefoongids Woudenberg

De gemeente Woudenberg ligt in de provincie Utrecht. De huidige gemeente telt 12.051 inwoners en heeft een oppervlakte van 36,72 km². Een deel van de buurtschap Moorst en de gelijknamige plaats Woudenberg ligt ook in de gemeente Woudenberg.

Het Huis te Woudenberg (II) was een kasteel bij Woudenberg. Het was een erg drukbezocht kasteel en bezienswaardigheid. Het eerste kasteel werd in 1410 gebouwd en in 1953 gesloopt. In 1460 kwam het kasteel in handen van de familie Van Renesse.

Het Henschotermeer is een recreatieplas in Woudenberg. Deze recreatieplaats telt jaarlijks ongeveer 600.000 bezoekers. In 1972 werd de plas uitgediept en vergroot om als zwemplas te dienen. In het meer ligt een eiland. Dit eiland wordt door twee voetbruggen met het strand verbonden. In het recreatiegebied kan men onder andere wandelen.

Woudenberg telt zeven basisscholen. De Willem van Oranjeschool, de Julianaschool en de Rehobothschool zijn protestants-christelijk. De Jan Ligthartschool, de Prangelaar en de Griftschool zijn openbare basisscholen.

Verder telt de gemeente Woudenberg ook een eigen voetbalclub. Dit is namelijk VV Woudenberg. VV Woudenberg werd in 1961 opgericht. Ze spelen op sportpark De Grift in Woudenberg. Op het moment telt de club ongeveer 1500 leden. Sportpark De Grift telt zeven velden. Arno Van Wolfswinkel en Rob van den Broek zijn de trainers van VV Woudenberg.

Iedere tweede zaterdag in juni wordt Haantjesdag gevierd. Haantjesdag is een druk bezocht evenement in Woudenberg. Kort voor Haantjesdag worden de Eierkoningin en de Eierprinses gekozen door de burgemeester. Zij spelen tijdens Haantjesdag een belangrijke rol. Zij vertegenwoordigen Woudenberg het hele jaar. Tijdens Haantjesdag wordt tevens de ‘Haan van het Jaar’ gekozen. Een persoon of een instelling kan deze titel ontvangen door zich op een positieve manier in te zetten voor de gemeente.