+Bedrijven in Bunnik

Telefoongids Bunnik

De gemeente Bunnik ligt in de provincie Utrecht. De huidige gemeente telt 14.457 inwoners en heeft een oppervlakte van 37,62 km². De gemeente Bunnik bestaat sinds 1964. De gelijknamige plaats Bunnik is tevens de hoofdplaats van deze gemeente. De plaats Bunnik telt op het moment ongeveer 6.500 inwoners. De plaats heeft een eigen voetbalvereniging.

VV Bunnik '73 speelt op Sportpark Tolhuislaan in Bunnik. De club werd in 1973 opgericht. De club is ontstaan uit een fusie. Het ging om een fusie tussen EMS en VV Bunnik.

Bunnik telt diverse bezienswaardigheden. Amelisweerd is een landgoed in de gemeente. Het landgoed is in drieën gedeeld.

De gemeente Bunnik telt ook diverse grote bedrijven. De Koninklijke BAM Groep, de BOVAG, frisdrankfabrikant Vrumona en de stichting Alzheimer Nederland zijn hier diverse voorbeelden van. De stichting Alzheimer Nederland zet zich in voor mensen met de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Deze stichting telt 52 afdelingen en 210.000 donateurs. De stichting werd op 28 december 1984 opgericht.

Het Armando Museum is een museum in Bunnik. Vanaf november 2011 is het Armando Museum gesloten. De Armando Collectie zal vanaf 2013 te zien zijn in Museum Oud Amelisweerd in Bunnik.

Het Centraal Museum is een erg drukbezocht museum. De collectie van dit museum staat inmiddels ook online. De collectie bestaat uit meer dan 50.000 objecten en archiefstukken. De collectie Van Baaren staat ook op de website. De collectie bevat voornamelijk Franse schilderkunst tussen 1850 en 1950 en Nederlandse schilder- en beeldhouwkunst uit dezelfde periode.

Brothers Bunnik is een populaire uitgaangsgelegenheid in de gemeente. Brothers Bunnik is bijna elke vrijdag en elke zaterdag geopend. Dit uitgaangscentrum en feestlocatie heeft een minimumleeftijd van 18 jaar. Brothers Bunnik telt vier zalen.