+Bedrijven in Steenwijkerland

Telefoongids Steenwijkerland

De gemeente Steenwijkerland ligt in de provincie Overijssel. De huidige gemeente telt 43.431 inwoners en heeft een oppervlakte van 322 km². De gemeente is op 1 januari 2001. Dit gebeurde na een gemeentelijke herindeling. De gemeenten Brederwiede, Steenwijk en Ijsselham werden op dat moment samengevoegd.

De Weerribben is een natuurgebied in de gemeente Steenwijkerland. Dit natuurgebied bedraagt een oppervlakte van 35 km². De Weerribben is een onderdeel van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is bijna 100 km² groot. De Weerribben en het Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn één van de belangrijkste moerasgebieden van Europa. In het gebied komen onder andere de purperreiger, zwarte stern, roerdomp, de karekiet, snor, rietzanger en wielewaal voor.

De watertoren van Kuinre is een rijksmonument in de gemeente Steenwijkerland. Deze watertoren werd gebouwd in 1933. De watertoren is 35,45 meter hoog. Het waterreservoir heeft een inhoud van 120 m³. 

Het plaatsje Sint Jansklooster heeft ook een eigen watertoren. Deze watertoren werd in 1931 gebouwd door het bedrijf Waterleiding Maatschappij Overijssel. De watertoren 45,7 meter hoog. Het waterreservoir heeft een inhoud van 400 m³. Deze watertoren is ook een rijksmonument.

De collectie van het Stadsmuseum Steenwijk bestaat uit Eskaf aardewerk, Wildebras poppen, Monsieur meubelen, Bijkamp zilver en de Steenwijker tabaksindustrie. Diverse archeologische vondsten, kaarten, handwerken, voorwerpen uit Steenwijks historie, een schooltje, een winkeltje en een keuken uit 'Grootmoeders tijd’ zijn ook in dit museum te bezichtigen.

De Oude Aarde is ook een museum in de gemeente. Dit museum werd in 1969 opgericht. De collectie van dit museum bestaat uit mineralen en fossielen. Het museum heeft ook een winkel. In deze winkel worden edelstenen, mineralen, fosielen en sierstenen verkocht. Men kan deze bijvoorbeeld kopen in de vorm van een ketting.