+Bedrijven in Hof van Twente

Telefoongids Hof van Twente

De gemeente Hof van Twente ligt in de provincie Overijssel. De huidige gemeente telt 35.627 inwoners en heeft een oppervlakte van 215,44 km². De gemeente Hof van Twente is op 1 januari 2001 ontstaan. Dit gebeurde na een samenvoeging van de gemeenten Diepenheim, Goor, Markelo, Ambt en Stad Delden.

Hof van Twente is gelegen in een coulissenlandschap. De gemeente telt vele landgoederen en kastelen. Verder beschikt de gemeente over een aantal musea.

Museum- en Vakantieboerderij De Zwemkolk is gelegen in het dorpje Markelo. De collectie van het museum bestaat uit gebruiksvoorwerpen en een kleine hoeveelheid archeologische vondsten uit vroegere tijden. Sinds 2004 heeft het museum ook een bungalow te huur. Dit zomerhuisje is geschikt voor zes personen. Het huisje staat tussen de bomen en is sfeervol ingericht.

Het Zoutmuseum is ook een museum in de gemeente Hof van Twente. Het museum staat in het centrum van Delden. In dit centrum werd omstreeks 1886 in de tuinen van kasteel Twickel zout in de bodem gevonden. De geschiedenis van Twickel, Boekelo en Hengelo staan in dit museum centraal. Het Zoutmuseum Delden toont wat men vroeger met zout deed en waarom het nu nog steeds belangrijk voor ons is. In de basisexpositie komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: het ontstaan van de zoutlagen, de toepassing van zout, de ontdekking van zout in de Twentse bodem en de symboliek van zout.

Het Klompenmuseum ‘t Oalde Ambacht wordt ook vaak bezocht door toeristen. De collectie van dit museum bestaat uit klompen uit een aantal provincies en uit een landen. Het museum telt meer dan 700 klompen. Een aantal zijn beschilderde exemplaren. Verder kan men in dit museum ook handgereedschappen en oude machines voor de vervaardiging van klompen bezichtigen.