+Bedrijven in Medemblik

Telefoongids Medemblik

De gemeente Medemblik ligt in de provincie Noord-Holland. De huidige gemeente telt 42.700 inwoners en heeft een oppervlakte van 179,00 km². De gemeente Medemblik is op 1 januari 2011 ontstaan. Dit gebeurde na een gemeentelijke herindeling. De gemeenten Medemblik, Wervershoof en Andijk werden op dat moment samengevoegd. Wognum is de hoofdplaats van de gemeente. Hier staan dan ook het gemeentehuis. Het gemeentehuis van Medemblik is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de failliete DSB Bank en DSB Beheer.

Medemblik telt diverse rijksmonumenten. De Gereformeerde Kerk van Andijk is hier een voorbeeld van. De kerk werd in 1929 gebouwd en ontworpen door de architect Egbert Reitsma. Deze kerk werd gebouwd ter vervanging van een ander gebouw. Dit gebouw dateerde uit 1863 en was te klein geworden. De kerk is 23 meter hoog. De toren van deze kerk is echter 45 meter hoog. De klok van deze kerk weegt 1500 kilogram. In totaal telt de Gereformeerde Kerk van Andijk 900 zitplaatsen. Het gebouw werd in 1985 een rijksmonument.

De Klikjesmolen in Broerdijk is ook een rijksmonument. Deze molen werd ongeveer in 1920 gebouwd. De molen is eigendom van de Stichting De Westfriese Molens.

De Sint-Werenfriduskerk is een rooms-katholieke kerk in Wervershoof. De kerk werd omstreeks 1874 gebouwd en ontworpen door de architect  Theo Asseler. Het orgel van deze kerk dateert uit 1862. Dit orgel werd gemaakt door de firma Van Dinther.

Het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik heeft speciale stoomdemonstraties. Één van de stoomketels van het museum wordt dan onder stoom gebracht. Verder heeft het museum diverse themadagen. Stoomspeelweek, modellenweekend, museumweekend, stoomsafari en gemalendag zijn hier enkele voorbeelden van. In het museum staat de geschiedenis van de stoommachine  centraal. Er worden stoommachines verzameld, gerestaureerd en onderhouden.