+Bedrijven in Eindhoven

Telefoongids Eindhoven

Eindhoven is de stad met de meeste inwoners in de provincie Noord-Brabant. In totaal telt de stad namelijk 212.342 inwoners. De stad ontving in 1232 al stadsrechten en marktrecht.
Eindhoven telt veel parken en is zelfs de groenste stad van de grootste vijf steden van Nederland. Zo is namelijk een derde van alle openbare ruimte in Eindhoven "groen". Het Stadswandelpark, de Genneper Parken, het Philips van Lenneppark, het Philips de Jongh Wandelpark en het Henri Dunantpark zijn bekende parken in Eindhoven.
De Technische Universiteit Eindhoven is gesticht op 15 juni 1956. Dit was de tweede technische universiteit in Nederland. De universiteit telt zo’n 7215 studenten, 250 hoogleraren en 2047 overige werknemers. Het Parktheater Eindhoven is één van de grootste theaters van Nederland. Het theater heeft in totaal drie zalen. Dit zijn de Endinet zaal, de Philipszaal en de Kameleon. De Endinet zaal telt 950 zitplaatsen, de Philipszaal 520 and de Kameleon telt 250 zitplaatsen. De Kameleon wordt voornamelijk gebruikt voor kleinere voorstellingen. In augustus vindt Park Hilaria in Eindhoven plaats. Dit is een kermis die sinds 2002 actief is. De kermis is zo’n één kilometer lang en in 2007 trok deze kermis ongeveer 500.000 bezoekers.  Sinds 2008 heeft de kermis ook een theater. Hier gaf Cirque Boufon dagelijks voorstellingen. In het najaar is de lichtjesroute. Dit evenement begint op 18 september samen met de bevrijdingsoptocht. De lichtjesroute heeft als doel het in stand houden van de herinnering aan de bevrijding van Eindhoven. Dit wordt bereikt met het uitbeelden van herdenking en vrijheid en de illusie van ‘sprookjes in licht’. In oktober wordt jaarlijks de Dutch Design Week georganiseerd. Dit is een populair internationaal evenement waarbij design centraal staat. Dit evenement duurt negen dagen. Tijdens dit evenement zijn er diverse exposities, lezingen en tentoonstellingen te bewonderen.