+Bedrijven in Deurne

Telefoongids Deurne

De gemeente Deurne ligt in de provincie Noord-Brabant. De huidige gemeente telt 31.734 inwoners en heeft een oppervlakte van 119,02 km². Deurne is een deel van het kaderwetgebied SRE. SRE staat voor “Samenwerkingsverband Regio Eindhoven”. Dit bestuursorgaan omvat 21 gemeenten. Het SRE houdt zich ook bezig met de milieudiensten en het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. In de gemeente Deurne liggen de dorpen Deurne, Liessel, Vlierden, Neerkant en Helenaveen.

Villa Rozenberg is een herenhuis en gemeentelijke monument in Deurne. Dit gebouw werd in de 19e eeuw gebouwd. Dit gebeurde in opdracht van de ongehuwd gebleven advocaat Eduardus J. van den Dungen. Hij overleed in 1893. In 1893 werd het gebouw dus aan de gemeente Deurne verkocht. In 2008 werd het gebouw verkocht aan een particulier. Inmiddels is het Centrum Mondzorg Deurne actief in dit gebouw.

Het Groot Kasteel is een kasteel in de plaats Deurne. Dit kasteel werd vóór 1397 gebouwd. Het Groot Kasteel heeft diverse eigenaren gehad. In de 18e eeuw werd het gebouw onherkenbaar verbouwd. Dit gebeurde onder leiding van Theodorus de Smeth. Het kasteel is een rijksmonument.

De Sint-Willibrorduskerk is een kerk en rijksmonument in Deurne. Het oudste gedeelte van dit gebouw werd al voor 1397 gebouwd. In 1961 en 1964 vonden restauratiewerkzaamheden  plaats. De laatste restauratie tot nu toe ging van start in 2001. De grafkelder werd heropend en archeologisch onderzocht. De gewelven van middenschip en hoogkoor werden in 2001 ook toegankelijk gemaakt.

De Volksvriend is een molen in Liessel. Deze beltmolen werd in 1903 gebouwd. Tegenwoordig wordt de molen  gebruikt als korenmolen. In 1946 vond een restauratie plaats. De molen is sinds 1966 eigendom van de gemeente Deurne. De molen is alleen op donderdag en zaterdag te bezoeken.