+Bedrijven in Bergeijk

Telefoongids Bergeijk

De gemeente Bergeijk ligt in de provincie Noord-Brabant. De huidige gemeente telt 18.108 inwoners en heeft een oppervlakte van 103,22 km². Deze gemeente is in 1997 ontstaan. Dit gebeurde na een gemeentelijke herindeling. De gemeenten Bergeyk, Luyksgestel, Riethoven en Westerhoven werden op dat moment samengevoegd. De gemeente Bergeijk is voornamelijk bekend dankzij Radio Bergeijk. Diverse programma’s van dit humoristische radio-zender worden door de VPRO op Radio 1 landelijk uitgezonden.

Bergeijk is sinds 1923 de hoofdvestigingsplaats van de coöperatieve Weverij de Ploeg. Het gebouw van deze weverij werd in 1957 gebouwd en werd ontworpen door Gerrit Rietveld. Weverij de Ploeg werd in 2007 gesloten. De aandelen werden door Hunter Douglas overgenomen. 23 medewerkers werden overgeplaatst naar de Artex-fabrieken van Hunter Douglas. Artex staat bekend om het maken van rolgordijnen.

Het recreatiepark De Kempervennen in Westerhoven zorgt ervoor dat de gemeente Bergeijk een toeristisch gebied is. Dit recreatiepark is een deel van Center Parcs. Het recreatiepark De Kempervennen werd in 1983 geopend. Het bungalowpark is 165 hectare groot. Het is tevens het grootste park van Center Parcs in Nederland. Op het terrein werd in 1987 zelfs een overdekt winkelcentrum gebouwd. Dit winkelcentrum onderging van 1996 tot 1998 echter al een verbouwing. Het recreatiepark De Kempervennen telt ook diverse zwembaden. Deze zwembaden hebben onder andere een golfslagbad, wildwaterbaan, en een bad waar men langs allerlei tropische vissen kan zwemmen. Verder telt het bungalowpark een sporthal, een bowling-, en een midgetgolfbaan.

Het Eicha Museum is een museum voor archeologische vondsten in Bergeijk. Het verleden van Bergeijk en de Kempen staat in dit museum centraal. De collectie bestaat voornamelijk uit vondsten van opgravingen. Er zijn bijvoorbeeld stenen gebruiksvoorwerpen van de vroegste zwervers en bewoners van Bergeijk te bewonderen.