+Bedrijven in Asten

Telefoongids Asten

De gemeente Asten ligt in de provincie Noord-Brabant. De huidige gemeente telt 16.397 inwoners en heeft een oppervlakte van 70,40 km². Het dorp Asten is de hoofdplaats van deze gemeente. Het dorp Asten telt op het moment 13.069 inwoners.

Het Nationaal Park De Groote Peel ligt voor een groot gedeelte in de gemeente Asten. Dit hoogveengebied heeft een oppervlakte van ongeveer 15 km². Dit gebied is erg populair onder de wandelaars. De Groote Peel telt drie wandelroutes. Dit hoogveengebied is één van de vogelrijkste gebieden van West-Europa. De Geoorde futen zijn zeldzame vogels in Nederland, maar vertonen zich toch regelmatig in dit gebied. Op De Groote Peel staat ook een uitzichttoren. Vanaf deze toren kan men een indruk krijgen van het gebied.

De Koninklijke Klokkengieterij Eijsbouts staat in Asten. Deze klokkengieterij en uurwerkfabriek werd in 1872 opgericht. De horlogemaker Bonaventur Eijsbouts is de oprichter van dit bedrijf. Het bedrijf produceert diverse producten. Luidklokken, beiaarden, uurwerker, wijzerplaten en figuuromlopen zijn hier enkele voorbeelden van. De grootste klok ooit in Europa vervaardigd werd in deze fabriek gemaakt. De klok woog 36000 kilogram.

Het Nationaal Beiaardmuseum in het Peeldorp heeft een kleine tentoonstelling over bellen, klokken en beiaarden. De collectie bestaat uit meerdere unieke collectie klokken uit Nederland en ver daarbuiten. In het museum wordt ook informatie gegeven over de geschiedenis van de klokkencultuur. Deze geschiedenis gaat wel 3000 jaar terug. Er wordt veel over China verteld. Hier werd namelijk de basis van de klokkencultuur gelegd. In met museum mag men ook zelf een klok luiden,  zelf een klokkenspel bespelen, zelf handbellen laten klinken, en zelf een torenuurwerk opwinden.

Het Kasteel Asten is een rijksmonument nabij de kern Heusden.  In dit kasteel woonden de Heren en Vrouwen van de heerlijkheid Asten. De hoofdvleugel van het kasteel was 24 meter lang en 6 meter breed.