+Bedrijven in Simpelveld

Telefoongids Simpelveld

De gemeente Simpelveld ligt in de provincie Limburg. De huidige gemeente telt 10.912 inwoners en heeft een oppervlakte van 16,03 km². De gemeente is ontstaan na een herindeling. Dit gebeurde op 1 januari 1982. De gemeenten Bocholtz en Simpelveld werden toen samengevoegd. Simpelveld maakt deel uit van het bestuurlijke samenwerkingsverband Parkstad Limburg. De gemeente Simpelveld telt twee dorpen en dertien buurtschappen.

Huize Damiaan is een voormalig klooster in het plaatsje Simpelveld. Dit klooster werd vernoemd naar pater Damiaan. Dit klooster werd in 1982 gesticht. Men had als doel onderwijs te geven in het worden van candidaat-priester-missonaris. In 1991 kwam het klooster in particulaire handen. Aan het eind van de 20e eeuw vond een renovatie plaats. Het gebouw wordt tegenwoordig gebruikt als groepsaccommodatie. Diverse groepen brengen hier een vakantie of rusttijd door.

De Sint-Remigiuskerk is een kerkgebouw in het plaatsje Simpelveld. Dit gebouw is een rijksmonument. De patroonheilige van de kerk is Remigius. Remigius was een bisschop uit Reims.

De Jozef Arbeiderkerk is ook een kerkgebouw in de gemeente Simpelveld. Dit gebouw staat in Huls. Deze kerk is gewijd aan Sint-Jozef Arbeider. De kerk werd gebouwd in de periode 1955-1956.

Simpelveld telt diverse beelden in en rondom het centrum. Het beeld genaamd “Samen” staat op het Patersplein in Bocholtz. Dit beeld werd geplaatst ter gelegenheid van de herinrichting van het Patersplein. Het beeld werd in 1997 geplaatst en wordt gezien als een echt kunstwerk. Het beeld werd gemaakt door Bert Kreijen.

Op de markt  in Simpelveld staat ook een beeld. Het beeld genaamd "de Poort" werd in 1884 geplaatst. Dit beeld werd geplaatst ter gelegenheid van de herinrichting van de Markt. Het kunstwerk is gemaakt door Désirée Tonnaer. Het beeld is opgebouwd uit zuilen die verwerkt zijn tot organische groeivormen. Op het beeld worden takken en aarde verbeeld.