+Bedrijven in Leudal

Telefoongids Leudal

De gemeente Leudal ligt in de provincie Limburg. De huidige gemeente Leudal telt 36.419 inwoners en heeft een oppervlakte van ongeveer 165 km². De gemeente Leudal is op 1 januari 2007 ontstaan. Dit gebeurde na een gemeentelijke herindeling. De gemeenten Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel en Neer werden op dat moment samengevoegd. Leudal is de grootste gemeente van de provincie Limburg. Heythuysen is de hoofdplaats van deze gemeente. Heythuysen telt 6160 inwoners. Het natuurgebied Leudal ligt tussen Heythuysen, Roggel en Haelen. Het natuurgebied is ontstaan door erosie door de Leubeek. Het Leudal is ongeveer 900 hectare groot. Door het gebied stromen meerdere beekdalen. De Tungelroyse Beek en de Zelsterbeek zijn hier diverse voorbeelden van. De Leumolen staat in het natuurgebied. Deze molen dateert uit 1773 en wordt gebruikt voor graan en olie. Vossen, zwijnen, bevers, reeën en dassen komen voor in het natuurgebied. Onder de toeristen is het gebied populair dankzij haar vele wandel- en fietspaden. Er zijn tevens een aantal campings aanwezig.

Het Bakkerij Museum Roggel  beschikt over de privéverzameling van de bakkerij- en winkelmaterialen van Sjra en Annie Derks. Deze voorwerpen dateren uit 1960 tot 1997. Het museum omvat vele oude machines, een groot aantal vormen, blikken en klein materiaal. Daarbij zijn er ook 6 authentieke winkels ingericht van de periode 1880 tot 1970. 

In het Bezoekerscentrum Leudal staan de natuur en erfgoeden van Leudal centraal. Er is een permanente tentoonstelling van Studiegroep Leudal op de bovenverdieping van het gebouw.

De Uffelse Molen is een rijksmonument en watermolen in Haler. De molen dateert uit het jaar 1800 en had als functie het malen van graag. De molen is inmiddels niet meer in gebruik. De huidige eigenaar wil de molen echter weer maalvaardig maken.