+Bedrijven in Brunssum

Telefoongids Brunssum

De gemeente Brunssum ligt in de provincie Limburg. De huidige gemeente telt 29.180 inwoners en heeft een oppervlakte van 17, 30 km². Brunssum is een deel van Parkstad Limburg. Dit is een bestuurlijk samenwerkingsverband. Alsdof is de partnergemeente van Brunssum. Alsdorf ligt in Duitsland. De gemeente Brunssum ligt ook in de Oostelijke Mijnstreek.

De Brunssummerheide valt onder de Vereniging Natuurmonumenten en is populair bij toeristen. Het natuurgebied is ongeveer 600 hectare groot. Het recreatiegebied van de Brunssummerheide is 180 hectare groot. Dit gebied wordt voornamelijk gebruikt voor wandelen, fietsen, golfen en paardrijden. De Roode Beek ontspringt in dit gebied. Deze beek loopt ook door het Schutterspark. Dit park is het oudste volkspark van Limburg. Het park werd in 1952 uitgebreid. Dit gebeurde ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de Staatsmijnen. Het ontwerp van het Schutterspark werd in 1919 gemaakt. De Apeldoornse tuinarchitect K.C. van Nes was verantwoorderlijk voor dit ontwerp. In 1985 werd er een kinderboerderij in het park gebouwd. De kinderboerderij staat tegenover het Pompenhuüske. Het Schutterspark heeft ook een speeltuin. Deze speeltuin staat bij de hoofdingang. Het park is sinds 1991 eigendom van de gemeente Brunssum.

In het centrum van Brunssum staat de Gregoriuskerk. De kerk werd in 1961 gebouwd en is een ontwerp van de architect Gottfried Böhm. De kerk is een rijksmonument. Het orgel van deze kerk dateert namelijk uit 1700.

Het hoofdkwartier van Allied Joint Force Command Brunssum is in Brunssum gevestigd. Dit militaire NAVO-commando biedt plaats aan onder andere Amerikaans, Canadees en Belgisch personeel.

Het Vijverpark is een populaire bezienswaardigheid in de gemeente. Dit park heeft sinds  juni 2012 een eigen openluchttheater. Dit theater is een ontwerp van de architect Bergmans. Het openluchttheater telt 400 zitplaatsen.