+Bedrijven in Beekdaelen

Telefoongids Beekdaelen

De gemeente Beekdaelen ligt in de provincie Limburg. De huidige gemeente telt 15.651 inwoners en heeft een oppervlakte van 32,63 km². Het dorp Nuth is de hoofdplaats van deze gemeente. Het dorp telt ongeveer 5500 inwoners. Nuth bestaat uit 5 dorpen en 25 buurtschappen en gehuchten. De meeste gebieden in de gemeente Nuth zijn vrij heuvelachtig.

Nuth telt veel kerken. Dit zijn bijvoorbeeld de Sint-Clemenskerk in Hulsberg, de Sint-Bavokerk in Nuth, de Sint-Remigiuskerk in Schimmert, de Sint-Servatiuskerk in Vaesrade en de Sint-Stefanuskerk in Wijnandsrade. De Sint-Remigiuskerk werd omstreeks 1925 gebouwd. De kerk is 55 meter lang en 22 meter breed. De toren van deze kerk heeft een totale hoogte van 65 meter. Het orgel van de Sint-Remigiuskerk werd in 1947 gebouwd. Het orgel werd gebouwd door fa. Pels uit Alkmaar. Het orgel staat sinds 1973 in deze kerk. De Sint-Remigiuskerk is tevens een rijksmonument.

Landgoed Aalbeek dateert uit de 17e eeuw en is een rijksmonument. In 1896 werd er een klooster op dit landgoed gebouwd. Dit klooster werd echter rond 1970 gesloten. In de zomer van 1992 werd het klooster zelfs gesloopt.

Kasteel Wijnandsrade is ook een rijksmonument in de gemeente. Dit kasteel heeft een eigen ridderzaal. De oorspronkelijke ridderzaal heeft een 16e-eeuwse schouw. Naast het Kasteel Wijnandsrade staat een kasteelhoeve. Deze kasteelhoeve werd vroeger gebruikt als proefboerderij voor de lössgronden. Sinds 2006 wordt de kasteelhoeve echter verhuurd aan diverse bedrijven.

De Molen van Hunnecum staat in het dorpje Nuth. Deze molen is een rijksmonument en werd in 1882 gebouwd. Deze ronde bakstenen beltmolen werd omstreeks 1957 verbouwd. Het gevlucht heeft sindsdien remkleppen. De molenaar van de Molen van Hunnecum overleed in 1971. De molen raakte op dat moment in verval en werd daardoor in 1996 opnieuw gerestaureerd. De Stichting Kasteel Wijnandsrade is nu de eigenaar van deze molen.