+Bedrijven in Loppersum

Telefoongids Loppersum

De gemeente Loppersum ligt in de provincie Groningen. De huidige gemeente telt 10.354 inwoners en heeft een oppervlakte van 111,99 km². De gemeente Loppersum is in 1990 ontstaan. Dit gebeurde na een samenvoeging an de gemeenten Stedum, Middelstum, ’t Zandt en de oude gemeente Loppersum.

De Eenumerhoogte is de hoogste wierde in Groningen. Deze wierde is namelijk 5,4 meter hoog. Op de wierde stond lange tijd een boerderij. Deze boerderij werd echter in de 20e eeuw gesloopt wegens bouwvalligheid. Op de plek van de voormalige boerderij staat nu een villa.

Garsthuizervoorwerk is een gehucht en rijksmonument in de gemeente Loppersum. Er staan twee boerderijen. Beide boerderijen hebben de naam Garsthuizer Voorwerk. Tussen beide boerderijen stond begin 20e eeuw nog een arbeidershuisje. Dit huisje werd echter al snel afgebroken.

De Mariakerk is een kerk in Oosterwijtwerd. Het is een romaans bouwerk. De kerk wordt beheerd door de Stichting Oude Groninger Kerken en werd omstreeks de 13e eeuw gebouwd. Voorheen stond er naast de kerk een losstaande klokkentoren. Deze klokkentoren werd echter in 1655 afgebroken.

De gemeente Loppersum heeft veel te bieden op het gebied van toerisme. Rederijkerskamer Sappho in Loppersum is een vereniging. Binnen deze vereniging wordt de dicht- en toneelkunst beoefend. De malletband van de muziekvereniging Concordia Middelstum is ook een vereniging in de gemeente.

In de gemeente Loppersum zijn nog een aantal herkenbare borgterreinen. Borg Ewsum bij Middelstum is hier een voorbeeld van. Hier worden veel activiteiten georganiseerd. 

Loppersum maakt deel uit van het provinciale fietsknooppuntensysteem. Bij de VVV in Loppersum zijn diverse fietsroutes verkrijgbaar. Het totale routenetwerk is ongeveer 1.800 kilometer lang en telt ruim 400 knooppunten. Men kan fietsroutes uitplannen langs toeristische activiteiten zoals theeschenkerijen, open tuinen, winkeltjes en musea.