+Bedrijven in Elburg

Telefoongids Elburg

De gemeente Elburg ligt in de provincie Gelderland. De huidige gemeente telt 22.419 inwoners en heeft een oppervlakte van 65,95 km². Het gemeentehuis staat in Oostendorp.

Elburg ligt aan het Veluwemeer en het Drontermeer. Het Drontermeer heeft een oppervlakte van 4,76 km² en heeft een gemiddelde diepte van 1,25 meter. Dit meer is in 1956 ontstaan. In het Drontermeer liggen drie eilandjes. Dit zijn De Eekt, Abbert en Reve. Op De Eekt kan men voornamelijk recreëren. Onder het Drontermeer loopt een spoortunnel: de Drontermeertunnel. De bouw van deze tunnel werd eind 2009 afgerond. Op 6 december 2012 werd de Drontermeertunnel voor het eerst gebruikt. Het Veluwemeer heeft voornamelijk een toeristische functie en is 3250 hectare groot. Het Veluwemeer telt meerdere campings en jachthavens.

De Tijd is een korenmolen in de gemeente. Deze molen staat in Oostendorp. Tot 1974 behoorde Oostendorp tot de toenmalige gemeente Doornspijk. De houten molen werd in 1854 gebouwd. Na de Tweede Wereldoorlog werd er in deze molen alleen nog met een elektrische hamermolen gemalen. De Tijd werd in 1966 en 1984 gerestaureerd.

De gemeente Elburg had ook een eigen jongenskoor. Dit is het Holland Boys Choir. Het Holland Boys Choir werd in 1984 is opgericht door Pieter Jan Leusink. De stijl van dit koor was gebaseerd op de Engelse koortraditie. Het koor is inmiddels niet meer actief, maar geeft soms terugkerende concertreeksen. Dit is bijvoorbeeld de Matthäuspassion van Johann Sebastian Bach. Dit is een zomerconcerten. Dit zomerconcert trekt jaarlijks ongeveer 9000 bezoekers. De Matthäuspassion is één van de bekendste en langste composities van Johann Sebastian Bach. Het Holland Boys Choir geeft ook nog meerdere concerten tijdens de kerstperiode. Deze concerten geven zij in samenwerking met de pianisten Jan Vayne en Louis van Dijk.