+Bedrijven in Brummen

Telefoongids Brummen

De gemeente Brummen ligt in de provincie Gelderland. De huidige gemeente telt 21.254 inwoners en heeft een oppervlakte van 85,05 km².

Brummen telt diverse buitenplaatsen.  Huize Den Bosch, Groot Engelenburg, Klein Engelenburg, Leusveld, Huis Voorstonden, Reuversweerd, De Rees, Huis te Eerbeek en Spaensweerd zijn hier enkele voorbeelden van. Het Huis te Eerbeek staat in de plaats Eerbeek. Het gebouw is in 1822 een grote verbouwing ondergaan. Het huis is tegenwoordig een deel van een hotelcomplex. Het landgoed rondom het gebouw is eigendom van Het Geldersch Landschap.

De grootste mammoetboom van Nederland staat in Brummen. Deze boom heeft een omtrek van 8,20 meter en een hoogte van 33,40 meter. De boom staat in een privétuin.

Huize de Wildbaan is een buitenplaats in Leuvenheim. Dit huis werd in 1910 gebouwd. H.A. Ezerman is de architect van het huis. Het huis heeft twee verdiepingen en is een rijksmonument.

Speelgoedmuseum Toy Gallery is een museum in Brummen. Het museum bestaat uit speelgoed van de afgelopen 150 jaar. De collectie van dit museum bestaat onder andere uit Dinky Toys, marionetten uit de hele wereld, een LGB treinbaan en een reuzenrad van Knex. Verder organiseert het museum een speurtocht voor jongeren. In het museum is ook een speelhoek en winkel aanwezig. De expositie ‘Meccanoland’ in dit museum bevat een meccanowinkel en een overzicht van Meccano uit de periode 1901 tot 1979. The Gallery Brummen zit bij het gebouw in. The Gallery Brummen heeft een collectie van ruim 350 klassieke auto’s en sportwagens. Deze auto’s en sportwagens zijn allemaal te koop. Vele toeristen komen naar deze winkel om de klassieke auto’s te bezichtigen.