+Bedrijven in Midden-Drenthe

Telefoongids Midden-Drenthe

De gemeente Midden-Drenthe ligt in de provincie Drenthe. De huidige gemeente telt 33.511 inwoners en heeft een oppervlakte van 341,53 km². Qua oppervlakte is het de vierde gemeente in Nederland. De gemeente Midden-Drenthe is in 1998 ontstaan. Dit gebeurde na een samenvoeging van de gemeenten Beilen, Smilde en Westerbork. Het gemeentehuis staat in Beilen.

Het landhuis Dennenrode staat in Hooghalen. Dit landhuis werd rond 1922 gebouwd. Michiel Brinkman heeft het landhuis gebouwd. Het landhuis is inmiddels op de Rijksmonumentenlijst geplaatst. Het landgoed is ongeveer 60 hectare.

De Stefanuskerk is een kerk en rijksmonument in Beilen. De kerk werd in de 14e eeuw gesticht. De kerk is twee restauraties ondergaan. Dit gebeurde in 1938 en 1992.

De gemeente Midden-Drenthe vindt cultuur erg belangrijk. In de gemeente Midden-Drenthe zijn vier bibliotheken actief. Beilen, Smilde, Bovensmilde en Westerbork hebben een bibliotheek. Midden-Drenthe beschikt ook over diverse sportaccommodaties. Deze worden gebruikt door scholen. In de avonden worden de sportaccommodaties verhuurd  aan verenigingen. De gemeente heeft vier sporthallen. De hallen zijn geschikt voor toernooien, beurzen en tentoonstellingen. Ook telt de gemeente ongeveer 20 sportparken. 't Kyllot Smilde heeft bijvoorbeeld 3 voetbalvelden, 1 jeugdveld, 1 trainingsveld en 1 kunstgrasveld.

Zwembad De Peppel is een zwembad in Beilen. Dit zwembad heeft 2 binnenbaden. Dit zijn een 25 meter wedstrijdbad en een doelgroepenbad met beweegbare bodem. Het zwembad heeft ook een glijbaantoren. Deze glijbaantoren wordt ’s avonds verlicht. Dit is een toeristische trekpleister geworden. In Westerbork ligt het openluchtbad zwembad 'De Boskamp'. Dit zwembad heeft een 25 meter wedstrijdbad. Verder beschikt dit zwembad over een apart kleuterbad met een grote speel- en ligweide. Zwembad De Boskamp is open van mei tot september.

De gemeente Midden-Drenthe telt ook 11 basisscholen. Ook is De Christelijke Onderwijsgroep Drenthe actief in de gemeente. In totaal bezoeken ongeveer 3700 kinderen de scholen van De Christelijke Onderwijsgroep Drenthe.