+Bedrijven in Borger-Odoorn

Telefoongids Borger-Odoorn

De gemeente Borger-Odoorn ligt in de provincie Drenthe. De huidige gemeente telt 25.821 inwoners en heeft een oppervlakte van 278 km². Borger-Odoorn is ontstaan op 1 januari 1998. Dit gebeurde door een gemeentelijke herindeling. De gemeenten Borger en Odoorn werden op dat moment samengevoegd.

Exloo is de hoofdplaats van deze gemeente. Het dorp Exloo telt 1767 inwoners en heeft over het algemeen veel voorzieningen. Een openbare basisschool, sportvelden, een manege, een zwembad, een VVV-kantoor, een supermarkt en diverse winkels en horecagelegenheden zijn hier voorbeelden van. Het Schaapsscheerdersfeest wordt elk jaar op de zaterdag voor Pinksteren in Exloo gevierd. Tijdens dit evenement vindt het Nederlands kampioenschap ambachtelijk schaapscheren plaats. 

De Willibrordkerk in Borger is een rijksmonument in de gemeente. Deze monumentale kerk werd in 1826 gebouwd. De toren van deze kerk werd echter al in de 14e eeuw gebouwd. Bij de kerk staat een monument voor Aaldert Stevens. Aaldert Stevens overleed in 1857. Hij was van 1824 tot 1857 onderwijzer in Borger.

De schaapskooi in Borger is een monumentaal bouwwerk. De muren van dit rijksmonument zijn gedeeltelijk bekleed met strovlechtwerk in een decoratief ruitpatroon. In de winter dient de kooi als verblijf van het pluimvee. Dit pluimvee is van het zorgboerderij naast de schaapskooi.

Hunebed D28 en hunebed D29 liggen allebei in het dorp Borger. Beide hunebedden zijn een rijksmonument. De hunebedden worden regelmatig bezocht door toeristen. Hunebed D28 telt drie dekstenen en hunebed D29 heeft er slechts twee.

Het Hunebedcentrum in Borger is een museum in de gemeente. De collectie van dit museum bestaat uit (archeologische) boeken, routes, mineralen en sieraden, botten van prehistorische dieren, ansichtkaarten en alle Oek-producten. Het Hunebedcentrum werd opgericht in 1959. In de provincie Drenthe liggen 52 hunebedden.