+Bedrijven in Aa en Hunze

Telefoongids Aa en Hunze

De gemeente Aa en Hunze ligt in de provincie Drenthe. De huidige gemeente telt 25.721 inwoners en heeft een oppervlakte van 278,16 km2. Aa en Hunze is in 1998 ontstaan. Dit gebeurde na een samenvoeging van de gemeenten Rolde, Gasselte, Gieten en Anloo. Het gemeentehuis staat in Gieten. De naam Aa en Hunze verwijst naar de rivieren de Drentsche Aa en de Hunze. De Drentsche Aa is 28 kilometer lang. De rivier de Hunze begint ten oosten van Gasselte en ten westen van Drouwenerveen.

In 1997 werd in Grolloo een standbeeld van en voor Harry Muskee opgericht. Dit was een initiatief van de Friese gedeputeerde Gerard van Klaveren. Harry Muskee was de zanger van de bluesband Cuby + Blizzards. Deze bluesband had hij samen met Eelco Gelling opgericht.

De Onze-Lieve-Vrouwekerk is een kerk in de gemeente. De kerk werd omstreeks 1328 gebouwd en heeft meerdere restauraties gehad. Deze restauraties vonden onder andere plaats in 1651, 1787, 1851 en in 1963.

De gemeente Aa en Hunze richt zich veel op cultuur en toerisme. In 2011 was de groepsexpositie van de Stichting Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze te bezichtigen in de centrale hal van het gemeentehuis.

Het Centrum voor Kunst & Cultuur is een instelling voor kunstzinnige vorming. Het ICO is zo’n centrum in de gemeente Aa en Hunze. Het ICO heeft afdelingen muziek, theater, dans, fotografie & video, beeldende kunst en schrijven. Er worden onder andere cursussen gegeven.

De gemeente Aa en Hunze telt 34 koren, 5 harmonieverenigingen en 24 toneelverenigingen. De 5 harmonieverenigingen organiseren jaarlijks een gezamenlijk concert. Ook geven ze een gezamenlijk kerstconcert. De opbrengst gaat dan naar een van de zustergemeenten van Aa en Hunze. De gemeente telt ook diverse fietsroutes, wandelroutes en ruiterpaden. Aa en Hunze telt bijvoorbeeld 3 sporthallen, 10 gymnastieklokalen en 10 voetbalvelden.